Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2014 20:25 - Не така, господин Борисов!
Автор: neshin Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1422 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 19.06.2014 20:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

image„Обявявам война… Реваншизъм до дупка!”, изрева гороломно Бойко Борисов, а прислужниците му от сайтчета, медии и телевизии получиха фройдистки оргазъм. Както обаче правилно е отбелязъл Алексей Джамбазов във Фейсбук:

„А колкото до войната … при първата капка кръв ще се посере и легне в правителствена болница”.

Ние ще добавим обаче: най-страшният е СТРАХЛИВИЯТ ЧОВЕК. Овластиш ли един страхливец, той вече е диктатор.


image                                                                             


Не така, господин Борисов!

imageЛидерът на ГЕРБ вече плаши с война и реванш. Въпрос на време е отново из София да плъзнат Цецомобилите.Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обеща тотален реваншизъм и война. С такъв тон само ден след КСНС, който осигури съгласие за нови избори, лидерът на ГЕРБ реагира по повод на суверенно решение на легитимния парламент. Или Борисов вече се вижда отново на власт и бърза да я упражнява още от днес, без да се съобразява с конституцията и законите.

Днес не е нито 1791-а, когато революционният Конвент във Франция има законодателна, изпълнителна, че е съдебна власт и спретва революционен терор, нито е 1990-а, когато Кръглата маса постигаше договорки, а наследеното от тоталитарно време Народно събрание (заради липсата на демократична легитимност) само ги парафираше, нито сме края на 1991-а, когато в Русия Борис Елцин предвкусвайки бъдещата пълна власт избута президента Горбачов от трибуната и тикаше в ръката му пред хилядна аудитория писалка, за да разпише указ за забраната на КПСС.

Борисов ще управлява, когато спечели и парламентарните избори, когато състави мнозинство и правителство. Тогава може да приема и отменя закони, да кадрува, да се разпорежда. Засега той е лидер на опозицията и не може да има претенции да е съпремиер на България, който всички трябва да слушат и да му козируват. Но-лошото от това, че Б.Б. не знае конституцията, е това, че отново заговори за война и реванш. Въпрос на време е да започне да плаши с арести, да направи тотална чистка, из София пак да сноват Цецомобилите, да иска майките на убити деца да се извиняват на МВР, да оприличи българина на куче на каишка, да замрази заплати и пенсии, а накрая – да окървави протеста на гладните и да си отиде безславно. Защото при него кръговратът пак ще е такъв-от реванш до паническо бягство. Но явно Борисов не умее да се учи от грешките си. Лошото е, че тонът на омразата стана всеобщ. Само ден по-рано разбеснели се по площада екстремисти на десницата подпалиха знамето на БСП. А огънят, помним добре това от историята – е един от най-ярките символи на фашизма.

Теофан Германов



Afera.bg

Колаж: Иво Ангелов, “Сила”

 



Гласувай:
10



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: neshin
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 151038
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 466
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930