Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2013 10:10 - Секретна справка вади на показ какъв натиск е бил упражняван върху бизнеса при управлението на Герб
Автор: neshin Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 906 Коментари: 0 Гласове:
1





От няколко месеца в България  се водят политически и обществени  дебати  - „За” или „Против” изграждането на АЕЦ „Белене”. Малко известно е , че Горанов е лицето водило тайните преговори( договорки) с Богомил Манчев в хотел в град Банско за определяне на финансовите параметри за протекции  от страна на Премиера… На прослувутата среща между Пеевски и Горанов, засечена от журналисти, е воден следният разговор: Горанов препредава  волята на Премиера Цветанов и Пеевски  да стратират изкупуването на електронни издания , сайтове и провинциални вестници. На въпроса на Дилян Пеевски –„Защо да го правим?”, Горанов е отговорил –„ За да не изтеглим държавните пари”… Не по различно е и отношението към братя Бобокови, Миньо Стайков,”ЧЕЗ”, „ЕнергоПро” и др.

 В  редакцията на АФЕРА се получи „справка” за депутата от ГЕРБ Владислав Горанов, който нашумя преди време в СРС-тата покрай разговорите на Ваньо Танов и експремиера Бойко Борисов за „Мишо Бирата”. „Справката” очевидно е правена от служители на спецслужбите. Публикуваме я дословно, тъй като тя осветява задкулисни потайности от политическите и управленски процеси, вихрещи в България и осветява методи на управлението при правителството на ГЕРБ:

„СПРАВКА

Владислав  Горанов е роден на 30.04.1977година в град Плевен.

Семеен с едно дете.

Горанов завършва математическа гимназия „Гео Милев” в родният си град. В периода 1994 -1999 година завършва Стопанската академия”Димитър Апостолов Ценов” в град Свищов със специалност „Икономика”. Горанов е магистър по „счетоводство и контрол”. За периода 1998 – 2001 година работи като специалист в отдел „Извънбюджетни сметки и фондове” към Министерство на финансите. В края на 1999 година напуска  Министерство на финансите и с помоща на Емилия Масларова и Кирил Ананиев ( негов роднина) само за две години израства като експерт, а в последствие става и директор на дирекция „Финансова политика” към Министерство на земеделието, горите и аграрната реформа. В средата на 2001 година Горанов отново  с помоща на Ананиев се връща в Министерство на финансите, като е назначен на  длъжност Главен експерт в дирекция „Финансиране на държавни органи, програми и осигурителни фондове”. В края на 2001 година е назначен за началник отдел „Социални разходи” към същото министерство. Тази длъжност заема до 2009 година , когато напуска и се включва активно в предизборната кампания на ПП „ГЕРБ”. През този период в качеството си на началник отдел Горанов пряко е съблюдавал за правомерното  разходването на бюджетни средства от държавни структури. Имайки предвид това, трудно може да бъде обяснена позицията му по случая „ Масларова”:

Цитат от електронните медии : „Като шеф на отдел сред задълженията на Владислав Горанов е било да контролира правилното изразходване на отпусканите от бюджета средства за капиталови разходи на държавните учреждения. Сред тях са и милионите, изразходвани за скандалния ремонт на Центъра за социални услуги в Стара Загора по времето на Емилия Масларова. След десетки сигнали в медиите и депутати от прокуратурата на Масларова беше повдигнато обвинение за длъжностно престъпление и присвоява в особено големи размери. Дали прокуратурата е сезирана и от Министерството на финансите, остана неясно, но самият факт, че никой не потърси отговорност от Горанов дава тема за размисъл и предизвиква логични въпроси….”

Владислав Горанов е мажоритарен кандидат  на ГЕРБ в 24-ти МИР- София.

Избран е за депутат , а в последствие и за Заместник министър на Министерство на финансите .

Заслуга за издигането на Горанов има лично Бойко Борисов след като  му е препоръчан от Иван Саздов( близък съратник и приятел на Борисов). Тиражираната от медиите информация за роднинска връзка  между Саздов и Горанов не отговаря на истината, но между двамата има изключително добра  комуникация и към момента.

В следствие на този контакт, Владислав Горанов е допуснат в близкият кръг от доверени лица на Премиера Борисов.

Доверието към него от страна на Б.Б  е изключително голямо. Показателно за това е, че на Горанов са делегирани права да отстоява и защитава личният интерес на Премиера при договорките с „чужди инвеститори”, български фирми  и предприемачи…

След  поредица от  тайни срещи поведени в Правец с Валентин Златев, депутата от ГЕРБ – Емил Димитров , бизнесмена Евгени Стамов ( един от основателите на борческите групировки) и Иван Саздов, Горанов убеждава Министър Дянков и прокарва безумната идея за повишаването акцизите на алкохола, цигарите и горивата.

В резултат на това производството на цигари и високо алкохолни напитки  се е свило с 40%, от което постъпленията в държавният бюджет са намалели с дестки милиона лева.

Интересна бе кратката роля на Горанов в Здравната каса, но с трайни обществени последици:

След проведен разговор с бившият министър на задравеопазването от правителството на Иван Костов – Илко Семерджиев постъпи информация, че прехвърлянето на един милиард лева от здравната каса в бюджета по идея на Влади Горанов е сериозно обществено престъпление, но за съжаление останало без правни последици след намесата на Борисов и Главният прокурор Борис Велчев……….

От извършената проверка на информацията се установи:

Идеята за това прехвърляне на средства е на Цветелина Бориславова. По нейно лично настояване Горанов е назначен за кратко в борда на Здравната каса. Непосредствено след прехвърлянето на средствата Горанов е освободен от касата, като в медиите и обществото е насадено мнение, че Борисов е свалил доверието си от него, което не отговаря на истината.

От няколко месеца в България  се водят политически и обществени  дебати  - „За” или „Против” изграждането на АЕЦ „Белене”. Малко известно е , че Горанов е лицето водило тайните преговори( договорки) с Богомил Манчев в хотел в град Банско за определяне на финансовите параметри за протекции  от страна на Премиера.

След като на тези две срещи не е постигнато взаимно съгласие, в кабинета на Премиера в МС е проведена среща във формат – Борисов, Горанов, Добрев (министър на икономиката и енергетиката), Свилен Спасов ( представител на „Уестингхаус” за България и Президента на „Уестингхаус”). По време на срещата е обсъждано бъдещото изграждане на „7-ми енергоблок” на площадката  в Козлодуй. Непосредствено след срещата Горанов е провел частен разговор със Свилен Спасов, като е намекнал, че трябва да се защитят някои интереси. Договорено е при започване на строителните работи в изграждането да се включи строителна фирма, посочена от Борисов…

След поредица от разговори между Борисов и Цветан Василев по отношение на медийният пазар и преразпределението на този бизнес, Борисов определя Горанов като човека от негова страна, който ще контролира процесите.

05.05.2010 Среща Пеевски – Горанов/б.р. – среща, тиражирана в медиите/

На прослувутата среща между Пеевски и Горанов, засечена от журналисти, е воден следният разговор: Горанов препредава  волята на Премиера Цветанов и Пеевски  да стратират изкупуването на електронни издания , сайтове и провинциални вестници. На въпроса на Дилян Пеевски –„Защо да го правим? „, Горанов е отговорил –„ За да не изтеглим държавните пари”…

На продължилата близо 50 минути среща са договаряни финансовите параметри около бъдещите съвместни проекти.

Не по различно е и отношението към братя Бобокови, Миньо Стайков ,”ЧЕЗ”, „ЕнергоПро” и др.

ЗАБЕЛЕЖКА

По отношение на Горанов може да бъде написано и казано много, но едно трябва да се знае!: Бързото му кариерно израстване е неразривно свързано с няколко фигури :

1.Емилия Масларова

2.Кирил Ананиев

3. Иван Саздов

Връзката Ананиев и Саздов може да бъде обяснена по следният начин, който хвърля яснота върху някои обществени процеси и събития…

Всеки петък в комплекс „Царско село” се провеждат строго охранявани срещи и мини футболни мачове. Участниците са непроменени почти винаги – Георги Първанов, Бойко Борисов, Кирил Ананиев, Валентин Златев, братя Бобокови…и понякога Владислав Горанов. Непроменен бе състава и през отминалият петъчен ден…”

Afera.bg




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: neshin
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 150862
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 466
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930