Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2015 13:57 - ВСИЧКО Е ПАРИ, ПРИЯТЕЛИ! НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ, ДОРИ КОГАТО ВИ НОСЯТ НАДЕЖДИ
Автор: neshin Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1290 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ВСИЧКО Е ПАРИ, ПРИЯТЕЛИ! НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ, ДОРИ КОГАТО ВИ НОСЯТ НАДЕЖДИ

imageТЕЛЕВИЗИЯТА е перфектното средство, което ускорява процесите на загубата на уважение към определени типове и типеси. Ето, например, днес Т. Дончева с помощта на телевизията ми показа в каква дълбока и непреодолима грешка съм бил, когато съм заспивал с мисълта, че тая дама дълбоко в себе си носи несъгласията си с двуличните позитанци и искрено и ожесточено им се противопоставя. До степен да ги напусне, да основе партия и да се докопа до така мечтаните от всеки аутсайдер партийни субсидии.

Без съмнение, Дончева демонстрира различията си от позитанци – от плахата си фракция, та чак до напускането на БСП и зачеркването й в листите на последните избори.
Днес Дончева лекомислено и безотговорно се прегърна с Борисов, премиер и главатар на ОПГ. Да, да. Същият Борисов, когото тя громеше и клеймеше, наричаше го „мутра“ и какво ли не. Една целувка сложи кръст на тая революционна романтика. Дончева се появи по телевизора и с порозовели от срам страни обясни, че тя не обича Борисов в конкретиката на неговите издънки, лъжи и измами. Тя обича Борисов изобщо. Като цялостен образ на моминските й въжделения за мачото, мъжкаря, който смущава сънищата й.
Дончева до такава степен е в готовност да си сътрудничи с Борисов, че подозренията за влизането й във властта на всяка цена са вече безспорни. Едва ли е случайно, че някой преди малко подхвърли нещо за „Кунева 2″ по адрес на трансформациите на Дончева.
Между другото, би трябвало да спомена, че Дончева каза някои нелицеприятни подозрения, свързани с т. н. „Червеи“, „Октоподи“ и други знакови наименования на разни „операции“ на службите. И кой знае защо, не коментира отгворностите на ГЕРБ, свързани с тия безобразия, които пряко кореспондират с изкривените представи на управниците за национална сигурност.
Подозирам, че тая нощ Дончева ще излезе на тротоара пред дома си и до изгрева ще свири на цигулка. А в ума й ще се мотаят стиховете на Есенин, Тютчев и Емили Дикинсън. Политическата романтика трудно се разграничава от мелодраматизма.
Кунева, ако не владеете някакъв музикален инструмент, можете да акомпанирате на Дончева с дайре. Или с кастанети. Дано имате чувство за ритъм. Не е трудно. Просто е.
А аз ще кажа : Сбогом на илюзиите!
Всичко е пари, приятели!

imageЛюбо КОЛЬОВСКИ

 
   



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: neshin
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 150000
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 466
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031