Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2015 12:42 - МЕНТЕ БЪЛГАРИЯ, МЕНТЕ ДЪРЖАВА. СВЕТЛИ И СВЯТИ СА ДЕЛАТА И ПАМЕТТА НА ЛЕВСКИ, НО БЪЛГАРИЯ НЕ ГО ЗАСЛУЖАВА.
Автор: neshin Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 5365 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 20.02.2015 10:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
ПРОСТОТО ПОКОЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ. ПРЕД КАМЕРА. БЕЗ ЛЕВСКИ.

imageСутрешен блок на Нова телевизия.
Журналяйка възторжена, приповдигната, като че е на три редбула.
Пред паметника на Левски. В София.
Пред камерата накупчени ученици. Български. С учителка.
Ухилената журналяйка тика микрофона в подредените ученици пред паметника и пита: „Кажете едно нещо, което си спомняте от заветите на Левски?“.
Ученичка криви устнички: „Амиииии…. Ами…. Не си спомням….“.
Микрофона се премества към ученик. Той предъвква със също ухилен поглед: „Ами… не се сещам…“.
Учителката до тях.
Журналяйката, вместо да рече нещо смислено, цвъква: „Притесняват се от камерата…“.
Не се притесняват. Изобщо от нищо не се притесняват. Седят, сбрани ТАМ, за пред телевизора, и „не знаят“, и „не се сещат“.
Ако журналяйката ставаше за нещо, освен за онова, което се сещате от първия път, щеше да ги пита дали се сещат за реплика от някой си Конрад, или от още по някой си екшън, или чалгарска песен. Щяха да се надпреварват да цитират със завидна точност.
Простото поколение. На България.
Което не е виновно за това, че „не се сеща“.
Защото робският, простият народ на България го превърна в безпросветно желе.
Репортаж. Без Левски.
И без примка на шията.
Желе, наречено бъдещето на България.

Веселина Томова

И тогава дякон Игнатий му каза „Да ти еба майката“!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАЛАТА ИЗБУХНА в аплодисменти!!!!!

imageБях на Премиера на игралния филм „Дякон Левски“
Накратко, за да не е дълго щото може…
Явно съм объркал филмите или не знам кой е Левски!
p.s. Тръгнахме си в средата на филма (това на 3-я час, а антракт нямаше, че да не си тръгнат и другите …на мен не ми пука, че ще вдигна целия ред, като гледам боза!
p.s. 2 Искам да извъртя един шамар на режисьора, но и да похваля Исихия/Isihia

Една сцена от „Дякон Левски“ ми направи впечатление…нали съм боклук и внимавам…
Левски е в затвора за …конекрадство (но както и да е)…
Христо Големия му носи хляб…
Левски, който сякаш е загубил разсъдъка си и е полудял му казва „Лъва хляб не яде“…
…но…
…в следващия момент впива лакомо пръсти в него…
…и двамата прихнаха в болен налудничав смях…
***
И после видях, че ДПС финансират филма (поне по друг начин не мога да си обясня реч на кмета на Кърджали в зала 1 на НДК в този контекст)
***
Само аз ли откривам референция към днешната продажност на мнозина българи!?
…и вече официално смятам, че това беше уникална ГАВРА…ама брутална гавра с българите и нашия народ…във филм за националния ни герой…в центъра на столицата ни…

Нека бъде серия, ще ви пускам статуси, написани от потребители след Премиера на игралния филм „Дякон Левски“ под формата на оценки на зрителите:

Оценка 1:
След 3 часа и 40 минути филм, от които един час поне е на бавен каданс, осанката ми е добила формата на стол от зала 1 на НДК! Все пак режисьорът сложи микрофони на сцената, помислих си да остана, за да чуя дали ще се извини, а той каза „от уважение към екипа, ще изчакаме да минат надписите, преди да говори, който и да било“! Усетих, че все още имам чувствителност в пръстите на краката и си тръгнах… Мил ЕКИП, извинете! ….. Не, не, не, не мога да заспя, тревожни мисли бушуват в главата ми!!! Вие нищо не знаете, бе, цялата зала пляскаше като уби първия турчин!!!! Но най-трогващо беше, когато го водеха с една каруца към бесилото и едно заптие му каза „ако не издържиш до там, дерета по пътя много“ и тогава дякон Игнатий му каза „Да ти еба майката“!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАЛАТА ИЗБУХНА в аплодисменти!!!!! Вярно, в 3 часа и 40 минути не намери място да каже „Ако спечеля, печеля за цял народ, ако загубя, губя само себе си“!!!! Но „ДА ти еба майката“ от устата на Апостола…….. ей тая реплика оттекна във вечността!!!! Представям си новите банкноти от 75 лева с лика на Апостола и под него „да ти еба майката – В. Левский“!!!! Настръхнах!!!! Духът на България беше тази нощ в зала 1 на НДК!!! Скинари, майки с деца, младо и старо, момчета и момичета облечени като гвардейци изиграха съчетание преди началото на филма на фона на рок патриотична песен!!! Там имаше още влюбени двойки, решили да пропуснат 14-и февруари и да си подарят филм за Левски! Освен това чух и няколко диалекта, смятани от учените за отдавна изчезнали!!!! Зад гърба ми се проведе спор дали е редно да се ядат пуканки на ТАКЪВ филм!!!! Ами не е редно, аз и без пуканки щях да се задавя, когато един си отряза езика и го метна пред турците. детето до мен попита майка си „този защо така прави“!!! И аз питам, този Максим Генчев „защо така прави“????

Оценка 2:
По-добре да си бях купила хероин и да бях отишла да гледам „50 нюанса кафЕво“, отколкото да гледам поредната гавра с българската ни история, гавра с Апостола и с всички „глупаци“, които са си дали живота, за да можете ВИЕ отрепки да живуркате сега.
Заслужаваме си съдбата!
Срам ме е от малоумниците в залата, които аплодираха тази помия. Знаят ли си историята изобщо, за да се радват на това, което видяха?
Народ, който не знае и не помни историята си, ЗАСЛУЖАВА да я изживее отново. А ние определено я изживяваме.
Плюя на измислената ни свобода.
Плюя на създателите на този урод, който гледах тази вечер.
Плюя на глупаците, заради които тази България умира.
Бесилото за вас, предатели!
„За враговете на демокрацията и републиката — смърт!“

Оценка 3:
Много просташко на моменти, да не говорим за абсурдните сцени и историческата недостоверност.Срам за работата, която е свършена, доста неубедителна игра на главните артисти, а обръщението на кмета на Кърджали беше за капак.Останах с впечателнието, че това е някаква сатира.

Оценка 4:
Има един + за кифльочите, които се бяха бАрнали като за БИАД, малко си опресниха знанията по турски, като ходят на екскурзийки.

Оценка 5:
Аз ще се радвам, ако това нещо не се покаже повече никъде!
Публично трябва да бъде изгорена тая лента.

Оценка 6:
… Левски, който излиза с два заредени пистолета и започва да прави рататататата на турците и прилага тайни средновековни хватки?
Специално Чък Норис е помагал за сцените, така чух.

Оценка 7:
Аз не съм против да покажат Левски в малко по-екшън светлина , тъй като все пак е имал някакво военно обучение .. , но дори и там се бяха провалили и сцените приличаха на неочаквано сбиване в каубойски бар.
Въобще филма прилича на направен от няколко режисьора от различни жанрове и с различни виждания за образа на Левски.

Оценка 8: (Тоя образ на барона ме уби честно…само аз ли видях прилика визуална с Волен Сидеров или така ми се струва – разбрах, че е имало след края на филма реч на кмета на Кърджали…сещайте се от де пари)
Тоя барон ме закопа,братче…Както и че Левски си щъка напред назад без дегизировка…много реалистично.Туркинята в европейски дрехи, подаваща ръка за целувка на религиозно лице.Смях да има.Грандиозни сцени,снимани от високо,понеже не е имало кой да си направи проучванията.Абе… а за играта да не говорим.Но всичкокото си има и доста добро обяснение, доплащаните от ДПС-то пари, че и цяло обръщение, върхът на цинизма, от най-големите разделители на народа, в лицето на кърджалийския кмет.Все едно не знаем каква автономия си посториха там и то не е тенденция само от последните 2

Оценка 9:
Със силно смесени чувства съм от филма, музикалното оформление и заснемането бяха добри, ама… мутрите от 90-те години, кунг-фу сцените, историческите несъответствия и слабата актьорска игра на доста от участниците развалиха доброто впечатление.

Оценка 10:
Връщам се току-що от НДК, където търпеливо изгледах филма на Максим Генчев „Дякон Левски“. Филмова боза от измислици и полуистини за националния ни герой в стил холивудска драма с алогичен филмов разказ, който на места дори мен затрудни да гадая кой кой е от историческите личности, въпреки че над 3 години чета и се ровя из архиви, за да науча максимално точно и безпристрастно истината за Васил Левски и неговите съратници. В двете части на филма половината реплики бяха на турски със субтитри на български и българските личности в историята за Левски бяха второстепенно допълнение. Та се чудех дали гледам филм за Левски или за събирателен образ на бей, чиято роля изпълнява Максим Генчев – сценарист и режисьор на филма, и измислен образ на някакъв английски масон, търсещ свещен „артефакт“, когото Левски криеше и спасяваше от него…. Операторът на филма Христо Генков има добри снимки, но майсторството му се губи заради бездарната режисура. Има и една сполучлива добре изиграна роля на Христо Иванов Големия, както и няколко епизодични добри роли на нотабилите Георгиеви, руския консул Найден Геров и Иванчо Хаджипенчович и една единствена силна сцена на клетва в църква, която е силна заради оператора и статистите! Слаб филм, но по-тъжното е, че е на ръба на гаврата с паметта на Апостола на свободата…

Оценка 11:
Филмът е ужасен . С Оси сме меко казано разочаровани. Ако детето ни гледа този филм , не само ,че няма да разбере какво е правил Левски , той няма да разбере кой е Левски! Този филм наистина е гавра,омаловажаване и пълна пародия . Не само,че са усвоени едни пари,ами и Левски е обезличен ,принизен …. абе ужас… Поне видях колко голяма нужда имат хората от филм за Левски . Зала 1 беше пълна с млади , стари ,всякакви
и всички бяха разочаровани !
***
Като правиш филм за Левски ще си носиш кръста добър или лош…чакам да е клане и ще допълвам статуса…stay tunned…

Димитър Георгиев Биков





Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: neshin
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 150683
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 466
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930