Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2013 20:48 - Реформаторският фарс
Автор: neshin Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 962 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 12.11.2013 20:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

        Книжарниците се превърнаха в кръчми, а културната революция доведе на власт чалгата и мутробарока. Две десетилетия родината не може да се отърве от реформатори. С невероятен хъс те реформираха всичко и вече не остана здраво място в държавата, което да се реформира. По щастливо стечение на обстоятелствата основните реформатори, които се пръкнаха в зората на демокрацията, и които животът после разпиля насам-натам, сега се събраха в едно политическо тяло, наречено Реформаторски блок. То включва, както се знае, ДСБ, ДБГ, „Синьо единство”, формацията на Касим Дал, „Зелените”, бяха поканени и още две партии – остатъчното СДС и някакво от безбройните БЗНС-та, което няма смисъл да го търсим в „Гугъл” – те всички са еднакви.

      Това е добър повод да припомним на електората за епохалните реформи на реформаторите в най-новата ни история.

      Първата фундаментална реформа, с която брадатите субекти от СДС ощастливиха, току-що освободилата се от комунизма нация, бе земеделската.

      Земята бе върната на собствениците /и на тия, които я искаха, и на тия, които я не искаха/ в реални граници, и безжалостно раздробена на повече от 2 млн. парчета. Тази реформа смая до немай къде световната земеделска общност, която до този момент подобно чудо не бе виждала. Плодовете на тази забележителна по своето скудоумие реформа берем днес – ако отидем на който и да е български пазар, ще видим, че 95% от стоката е вносна. Животновъдството бе реформирано също толкова радикално – според статистиката от 1 648 605 глави едър добитък през 1988 г., през 1995 г. те се стопяват до 638 000. Просто голяма част от животните са изклани, тъй като щастливите частни собственици нито знаят какво да ги правят, нито имат с какво да ги изхранват. За да е сигурно, че реформите ще са необратими, една прилично изградена напоителна система за около 12 млн. дка, обхващаща 1/3 от обратоваемата българска земя, съзнателно и почти напълно е разрушена…

     След земята прогресивните сили реформираха и индустрията.

     Така се простихиме с военно-промишления си комплекс и индустриалния гигант „Балканкар”, всеки от които носеше по над милиард долара годишна печалба. В своя апогей „Балканкар”, например, е петият по големина на активите промишлен холдинг в Европа!, с над 20 завода в чужбина, чийто генерален директор японците посрещат в Токио с почести като император.

    Реформите не отминаха и добре развитите ни химическа и хранително-вкусова промишленост.

     Вместо тях, бурен разцвет получи гаражната и куфарната търговия, и всякакъв съмнителен алъш-вериш. Книжарниците се превърнаха в кръчми, а културната революция доведе на власт чалгата и мутробарока.

     След крътък антракт, през който Жан Виденов се опита неуспешно да завърти колелото на историята назад, на власт през 97-а отново дойдоха здравите реформаторски сили на Командира. Той формира в парламента т. нар. от него „реформаторско мнозинство”./Хайде, да познаем от един път кой е измислил името на днешния Реформоторски блок?/. През 4-те години слава на Командира бе приватизирана огромна част от държавната собственост на социализма, така щото от продадени държавни активи за близо 35 млрд. лв., в центарлната банка по официални данни влизат едва около 2 млрд. лв. Е, това се нарича сделка!

     Със смелите си реформи Команданте Костов подготви гибелта на СДС и възкачването през 2001 г. на премиерският престол на Н.В. Царят., със светското име Сакскобурготски.

     Един човек от Мадрид, който почти не знаеше български, за пет минути направи партия и спечели изборите с абсолютно мнозинство. Така се отблагодари народът на Великия реформатор от „Раковски” 134.

     От новото мнозинство пък се пръкна фамозната г-жа Кунева.

     Благодарение на нейния реформаторски гений се простихме с 4 невероятно рентабилни и напълно безопасни ядрени реактора в АЕЦ „Козлодуй”, жертвани в името на евроатлантическата ни интеграция. Сякаш новите членове на ЕС нямат нужда от ток и живеят още в мезезойската ера.

      Що се отнася до Касим Дал, какво търси той в Реформаторския блок, е загадка.

      Като част от някалко управляващи мнозинства г-н Дал не успя да блесне със забележителни реформаторски способности, по причина, че бе зает да изгражда структурите на партията на г-н Доган, когото междувременно Костов бе нарекъл „проклятието на прехода”. При това положение „проклятието” не пада ли и върху неговата дългогодишна дясна ръка, каквато бе Касим Дал?

      Като стигнахме до проклятията, нека видим какви са взаимоотношенията и на останалите съставляващи Блока части в исторически план. След падането от власт на Командира, в СДС се разиграха известните на всички брутални сцени на антагонизъм, при които се делеше всичко – от идеология до автомобилни гуми на служебните автомобили.

„    Синята идея” тръгна към своята Голгота, а от пепелищата й се роди правоверното ДСБ.

      Как сега предатели и правоверни демократи пак ще крачат в единен фронт, също не е много ясно. Само преди година пък г-н Костов нарече г-жа Кунева „последната червена кукувица, която иска да снесе яйце в синьото гнездо”. Една твърде нелицеприятна метафора, която не предполага твърде колегиални отношения в бъдещото общо реформаторско тяло.

       Реформаторският тюрлю-гювеч е поръсен най-отгоре със „Зелените”.

       Що дирят те в десен политически проект е пълна мистерия, тъй като навсякъде по света еколозите са леви.

      Несъмнено на ген. Борисов адски му трябва надеждна дясна патерица за евентуално бъдещо управление. Трябва обаче да го разочароваме, че патерицата „Реформаторски блок” няма да му свърши работа. Защото известно е, че в историята събитията се случват два пъти: първия път като трагедия, втория – като фарс.

      Българската тргедия, причинена от историческите преобразования на пишман-реформаторите /голяма част от тях, произлизащи директно от БКП/ вече я видяхме и изживяхме. Остава ни единствено да видим и реформаторския фарс.

Паун Цонев

В. Репортер




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: neshin
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 149998
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 466
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031