Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2013 21:20 - Кукловодите
Автор: neshin Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 571 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Нямаше начин старите муцуни на протестния хепънинг от последните месеци да не се намърдат и сред студентите. Обратното би означавало да признаят, че са се изчерпали и финансирането на мероприятията им е отишло нахалост. А те си вярват, че ще са все така популярни и актуални и след триста години. Като онази пиарка, която се изживява като пожизнен говорител. Пръв и единствен кандидат за титлата „директор на водопад”.

След като разделиха обществото на „умни, красиви и интелигентни” и на „червени боклуци и хейтъри”, добре мотивирани глашатаи на „новия морал” като Антоанета Цонева, Асен Генов, Ивет Добромирова и останалите от котилото на соросоидната мафия се вписаха и сред „ранобудните”. Афишират, че ги подкрепят и вярват в интелектуалния им потенциал. Но за всеки случай не пропускат да ги поучават и да им вменяват какво да говорят. Нали са умни и ранобудни? Защо менторите им ги подценяват така?

Колеги написаха, че кукловоди в сянка дърпат конците на студентите, окупирали Ректората на СУ „Св. Климент Охридски”. В интерес на истината кукловодите винаги са в сянка. При всичките си старания разните „асеновци”, „иветки”, „антоанетки” и прочие не са тези, които командват парада. Те са само тези, които се открояват в гъмжилото от представители на Протестната мрежа, ДСБ, Реформаторския блок, „Отворено общество” и групата „Типинг пойнт”. Сложени са там с една цел – да разделят, за да може тези над тях да владеят.

Да се говори за окупация на Ректората е също толкова несериозно, колкото онези артисти, които се разпищолиха пред парламента с претенции да са изразители на масовата воля за нов морал в политиката и живота. Какъв нов морал, моля ви? Иво Прокопиев ли е човекът, който го въплъщава? Или неговият ортак Росен Плевнелиев – президентът на кръга „Капитал”?

В интервю за „Дойче веле” олигархът, който по времето на ГЕРБ не се боеше от мафията, но избяга от нея чак в Сингапур, сега безстрашно бори „мрачното статукво” в България. Излиза, че при предишното правителство, в което държеше няколко ключови министерства, Прокопиев е бил предоволен. И защо все пак му се наложи да евакуира семейството си в Сингапур? Защо всички вкупом се прибраха обратно сега, когато според Прокопиев „зад фасадата на демократични институции всъщност се защитават интересите на един много тесен олигархичен елит ­ лидерите на три-четири политически партии, няколко семейства, свързани с тях, и няколко бизнес структури”. Чии интереси защитаваха ръкоположените от него за министри доверени лица на кръга „Капитал“? Чии интереси защитава и в момента личният президент на кръга „Капитал” ­ Росен Плевнелиев?

Докато шепа мамини синчета се правят на „ранобудни” и си правят „весело” в Алма Матер, има и такива техни колеги, които работят на по две места, за да си финансират обучението. Този филм вече сме го гледали в недалечното минало, когато пак имаше подобни пародийни обсади. Твърде преувеличено е да се обяснява как т. нар. окупация праща в неочаквана ваканция всички студенти. По същия начин, както преди години имаше лекции по градинките, и сега много студенти и преподаватели, които не желаят да си играят на политика и да обслужват частни интереси, намират форми и начини да продължат учебния процес.

Това шоу рано или късно ще свърши, защото не е нито забавно, нито оригинално, нито позитивно да наричаш разни хора „боклуци” и да им налагаш своето виждане за морал. Когато тези, над които в момента се излива рога на изобилието – кюфтета, буркани лютеница, луканки, осъзнаят, че са били употребени, може да се стигне и до ефекта на бумеранга. Да му мислят тогава „окупаторите на студентския протест”. Кой назначи Асен Генов, Антоанета Цонева, Ивет Добромирова и сие за протестъри? Кой, кой?

Кристи Петрова

В. Политика




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: neshin
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 150717
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 466
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930