Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2013 12:55 - ЕКСЛУЗИВНО! БОРИСОВ И ПНЕВНЕЛИЕВ ИЗВЪРШВАТ ПЪЛЗЯЩ ПРЕВРАТ!
Автор: neshin Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 963 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Познатият с интригите си бивш премиер и довереният му слуга – наричащ себе си „президент“ са задействали план за пълзящ преврат. Точно това се случва в последните 10 дни в страната. Първо – Борисов умишлено е принудил депутатите на ГЕРБ да гласуват антиконституционното решение, с което Народното събрание натрапи на правителството изготвянето на решение за удължаване на мораториума за продажба на земеделска земя на граждани от ЕС. Разбиращият от интриги бивш СИК-аджия искал така да прехвърли вината на правителството и да привлече на своя страна националистическите гласове на „Атака“ и НФСБ.

Второ – Борисов от няколко дни отново се прави на болен. Отново щял да бъде опериран. Отново пуска коментари, без да отговаря на въпроси. Запознати с работата на някогашния рекетьор припомнят, че когато Борисов се крие, той винаги действа интригантски и задкулисно.

Трето – Преди десет дни Росен Плевнелиев се е срещал с премиера Пламен Орешарски и го молил да му изпрати поне двама заместник-министри в делегацията във Виетнам. Т.нар. президент за награда от Виетнам решил да обяви, че сезира Конституционния съд с така удобния казус „Депутат ли е Делян Пеевски?“. Така Плевнелиев искал да се спаси от обвиненията, че взима страна в политическия живот на страната.

Четвърто – Т.нар. „студентска окупация“ е изцяло продукт на кръга „Капитал“ и хората около Иво Прокопиев. Признание за това направиха в предаването на Милен Цветков самите Галя Прокопиева – съпруга на олигарха и отново шефка на изданията „Капитал“ и „Дневник“ и приятелката й Ивет Добромирова, която успя да си купи апартамент за 1 млн.лв. срещу Народното събрание с парите, които е изкарала за по-малко от два месеца като ПР на служебния премиер Марин Райков. „Студентската окупация“ се ръководи от няколко ПР-и и партийни активисти на ГЕРБ и на Реформаторския блок. Добре познатите Антоанета Цонева, Асен Генов, Жюстин Томс, Теодор Михайлов са само малка част от армията, която от 5 месеца получава финансова подкрепа, за да организира различни протестни акции. Активно в кампанията срещу правителството са се включили и всички от кръга около Саша Безуханова, която се опита да яхне протеста още през юли, но претърпя пълен провал. За сметка на това днес тя финансира „окупацията на студентите“.

Пето – Рамо на възобновените акции срещу правителството и управляващото мнозинство са дали и няколко банкери, водени от Левон Хампарцумян. Причината – намеренията на депутатите от БСП и ДПС да ограничат натиска на банките върху кредитополучателите. Банковото лоби било готово на война, за да защити интересите си и да не позволи на милиони българи да имат равни права при получаването на кредит.

Шесто – Подсъдимият Цветан Цветанов активирал няколко останали верни му полицейски служители, които в сряда сутринта организирали символични протести пред повечето от софийските РПУ-та. Реалната причина за протестите е била подготвяна ротация на служителите на РПУ-та, за да се ограничи срастването им с организирани престъпни групи в районите, за които отговарят от години. Акцията се е ръководила от синдикалисти, които в изминалите 4 години са били рамо до рамо с бившия министър Цветан Цветанов.

Седмо – Иво Прокопиев се върна в България точно, за да подпомага усилията на Борисов и на Плевнелиев да извършат пълзящ преврат срещу правителството. В изминалите два месеца са били организирани стотици срещи и съответно раздаване на пари в пликове на водещи анализатори, политолози, журналисти, които били въвлечени в плана за преврат. Пари са получили няколко собственици на сайтове, които били пред фалит. Журналистите в тях били инструктирани да манипулират информациите, да поставят заглавия, които да внушават масовост на протестните действия, каквато очевидно няма.

Осмо – Ключова роля в тази акция била отредена на медиите, в частност трите национални телевизии – БТВ, Нова и БНТ. Шефката на БТВ Люба Ризова лично агитирала подчинените си да извършват саботаж срещу правителството. Тенденциозността обаче минала всякакви граници в изминалите 3-4 дни. В сряда в сутрешния блок на телевизията пристрастността проличала в пълен обем, когато телевизията дала трибуна на приятеля на Цветан Цветанов – Евгени Михайлов, който в продължение на повече от 10 минути говорил против правителството, без да е осигурен никакъв баланс на мненията. Телевизията излъчила „на живо“ протест на 30-студента от НАТФИЗ, който трябвало да бъде уж спонтанен. Положението в Нова телевизия било още по-страшно. Там Борисов и Цветанов лично редили гостите на Люба Кулезич и Кеворк Кеворкян, а телефоните на Виктор Николаев и Анна Цолова били заринати от СМС с гости. Ключова роля имала и Миролюба Бенатова, която наскоро се преместила в телевизията. Оказало се, че тя е шефът в сянка на сутрешния блок на Нова телевизия. Върхът на журналистическия метеж обаче се извършва от БНТ. Шефката на телевизията Вяра Анкова нарушила всички принципи на обективната журналистика и директно разрешила на Ивет Добромирова да диктува темите в сутрешния блок. Добромирова си позволявала да звъни на наскоро назначения шеф на Новините Даниел Чипев и да му вдига скандали, защо телевизията не е отразила поредния добре финансиран протестен пърформанс.

Девето – Целта на целия план, в който ръце за ръце са се хванали Борисов, Плевнелиев, Прокопиев и сие била ситуацията да ескалира в навечерието на 10-ти ноември. Символичната дата трябвало да бъде използвана за организирането на масови протести в цялата страна, както и за сблъсъци с органите на реда. Борисов искал да повтори сценария от 2009-та година, когато организирани от него и от Цветанов футболни ултраси организираха безредици пред Народното събрания.

Десето – За да изпълни своя план за действие Борисов обещал постове в бъдещо правителство на Меглена Кунева, Радан Кънев, Корман Исмаилов, както и на кръга около Иво Прокопиев, който без свян обяви в интервю за „Дойче Веле“, че Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Росен Плевнелиев били успешни министри, т.е., че управлението на ГЕРБ, което бе пометено от най-масовите протести в българската история, за успешно. Борисов водил разговори и с депутати и партийни вождове в БСП, на които им обещавал апетитни позиции, ако бламират Сергей Станишев.

Проблемът на всички горепосочени обаче е един…опитът им за пълзящ преврат няма да успее, защото Европейската комисия и САЩ ясно заявили пред представители на изпълнителната власт, че ще е пагубно за страната, ако Борисов се върне на власт…

Кирчо Гяуров,

специално за Афера

 




Гласувай:
10


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: neshin
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 150710
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 466
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930